Снимка БулфотоИзнесоха неприятни данни за богатите и бедните у нас. България е

...
Снимка БулфотоИзнесоха неприятни данни за богатите и бедните у нас. България е
Коментари Харесай

Разликата между доходите на най-бедните и най-богатите в България е над осем пъти

Снимка Булфото

Изнесоха неприятни данни за богатите и бедните у нас. България е отличник по неравенства в Европейския съюз - разликата сред приходите на най-бедните и най-богатите у нас е над осем пъти. Това сочат най-новите данни на Евростат за 2020 година.

Икономическият специалист на КНСБ Любослав Костов разяснява за „ Хоризонт “ по БНР:

„ Ако се върнем обратно в годините, имаше интервали на по-голям спад, имаше интервали на лек растеж, само че за България беше към шест-седем пъти разликата  на приходите сред богати и небогати. В момента за втора поредна година наклонността за над 8 се повтаря и се тормозя да не стане нещо обикновено за стопанската система ни. Средно за Европейския съюз разликата е към 5,2 пъти “, уточни специалистът.

Данните демонстрират още, че за втора поредна година страната ни е преди всичко с най-високо неравноправие измежду страните от Европейски Съюз и съгласно коефициента на Джини, който се употребява за премерване на неравенства и разпределението на богатствата в обществото. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР